Akcija SFOR-a

Juče je izvedena još jedna akcija SFOR-a na Palama.

Ova, već tradicionalna ekološka manifesticija, u narodnim (skoro pa mitskim) predanjima poznata kao potjera za osumnjičenima za ratne zločine, ustvari je doprinos SFOR-a našem ispunjavanju normi koje će nam olakšati evropsko pridruživanje i euroatlantske integracije.

Naime, SFOR puno truda i sredstava ulaže u podizanju svijesti u našem narodu, da je reciklaža papira, kancelarijske opreme i starih kućnih stvari, od primarnog značaja za budućnost naše zemlje, ali i regiona u cjelini.

Juče su, prema planu, iz stanova i kuća koji pripadaju Ljiljani Karadžić, Sonji Karadžić, Saši Karadžiću, Branislavu Jovičeviću, te radnog mjesta Ranka Cicovića na Palama, odvučene brojne kartonske kutije pune starog papira, uredskog materijala i drugog otpada koji je bez ikakve potrebe zauzimao prostor u navedenim objektima, ali i zagađivao životnu sredinu istih.

Pored sitnog otpada u kutijama, Sonja je pripremila i jedan stari električni šporet, Saša je imao pokvaren kasetofon i televizor marke "Goldstar" (otišla mu je katodna, koja se više ne može naći), a Ranko je u garaži imao 2 vrata od "Wartburga" i staru neupotrebljivu mješalicu za beton.

Tako je, preračunato u kvadrate, u ovoj ekološkoj akciji oslobođeno 12,8 kvadratnih metara životnog prostora, što se smatra natprosječnim rezultatom.

SFOR je zamolio da stanovnici Pala poštuju raspored koji je istaknut na oglasnoj ploči u centru, i da oni koje će SFOR uskoro posjetiti počnu sa pakovanjem, kako bi naredne akcije bile što efikasnije.

Prema rasporedu, naredne akcije na Palama će se organizovati ovim redom:

– Radovanova rodbina s materine strane

– ulica u kojoj žive Karadžići, od Radovanove kuće prema centru, zaključno sa brojem 62

– Ljiljino drugo i treće koljeno, potkoljenica i but

O tačnom terminu SFOR će blagovremeno izvijestiti. Molimo sve pobrojane subjekte, objekte i priloške odredbe sa zakonskom snagom da materijal propisno zapakuju. Papir i sitni otpad u kartonske kutije, fascikle i papire staviti odozgo. Kabasti materijal iznijeti pred kapiju.

Zahvaljujemo na saradnji.

 

 

2 komentara

Komentariši